Japans origami papier en boeken bestellen bij Tsuru!

Origamiwinkel Tsuru is de plek om authentiek Japans origami papier te kopen.

Op zoek naar een zen moment in je drukke leven? Ontdek de wereld van origami!  Vouwen geeft juist veel rust en  een zen moment in je drukke leven. Je kan je creativiteit gebruiken in de vormgeving en het kiezen van kleuren.  Er is geen ingewikkelde voorbereiding nodig, want je hebt alleen papier en een tafel nodig. En als je kan vouwen met je favoriete origami papier...dan is het helemaal geweldig!

De kwaliteit van origami is zeer belangrijk om mooie dingen te kunnen vouwen. Hier zijn vier aspecten voor goed papier waar je op moet letten.

  • Papier is vierkant. Tja, het klinkt logisch maar echt vierkant papier te vinden is lastiger dan je denkt!
  • Authentiek Japanse origami is alleen gekleurd aan een kant, de andere kant is wit. Dit kleurcontrast is essentieel en wordt vaak gebruikt om accent te geven.
  • De dikte van het origami is ook een belangrijke factor.  Met te dik papier kan je geen scherpe hoekjes maken en als het te slap is kan je het niet de gewenste vorm geven en breekt het papier te snel.
  • Bovendien moet origami voor veel vouwtechnieken “crisp” zijn zodat de vouwlijnen goed zichtbaar blijven.

In Origamiwinkel Tsuru kan je authentiek Japans origami papier kopen.

Weet je niet wat te vouwen? Tsuru geeft graag online les en workshops. Je kan een van de boeken met vouwinstructies bestellen. Of neem dan een kijkje in mijn instagram of de vouwinspiratie-pagina voor nieuwe ideeën.

Over mij

Ik ben Reiko, de eigenaar van Origamiwinkel Tsuru. Ik ben Japans en kwam naar Nederland voor de liefde! Ik vouw met plezier in mijn vrije tijd. Je hebt me misschien gezien als origami kenner in “super suprise (Afl. 4)” en  het klokhuis

Eigenaar Origamiwinkel Tsuru met een Kusudama origamibal